Resursi Vecākiem un bērniem

Bezmaksas un maksas materiāli – darba lapas, galda spēles, viegli pagatavojamas receptes, kartītes – pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem

Jaunākās krāsojamās lapas ar licenci ŠEIT!

“Soli pa solītim” mērķis jau sākotnēji bija veidot pieejamus, gaumīgus un noderīgus resursus (darba lapas, aktivitāšu idejas ģimenes kopā būšanas laikam, galda spēles) pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

Resursi veidoti uz bēbīšu skoliņas klātienes nodarbību bāzes, tāpēc daļa resursu izmēģināti darbībā jau gadiem, piemēram, materiāls “ALFABĒTS”, kas rotaļu, dziesmiņu un motivētas pašdarbības veidā palīdz labāk apgūt burtiņus.

“Soli pa solītim” nav metodiski mācību materiāli, bet gan resurss vecākiem un bērniem, lai caur rotaļāšanos apgūtu, atkārtotu un labāk iegaumētu noderīgus faktus, attīstītu jaunas prasmes un mudinātu uz jēgpilnu kopā būšanas laiku ģimenē vai ar draugiem.

Jau drīz būs trīs gadi, kad pieejamie resursi dzīvo savu dzīvi daudzās ģimenēs. Un atsauksmes, kas dzirdamas, šo aktivitāšu lapu veidotājus no sirds iepriecina – vecāki novērtē gaumi un vizuālo noformējumu, arī struktūru un daudzpusību, bet bērni interesantos uzdevumus kā izdrukātos, tā tos, kas jāveic dabā. Šobrīd aktuāls atkal kļūst materiāls “PAVASARIS”.

Kāpēc izvēlēties darba lapas digitālā formātā? Tās ir ērti nopērkamas, lejupielādējamas un izdrukājamas, lai sāktu darboties tūlīt.

Un visizdevīgāk iegādāties visu līdz šim izveidoto darba lapu, aktivitāšu komplektu, jo tad katrā gadalaikā patiesi būs ko darīt! Iegādāties visu resursu komplektu ŠEIT.

Daži resursi pieejami arī angļu valodā (ENGLISH) ŠEIT.

Un “ZIEMA un PAVASARIS” bezmaksas (FREE) darba lapas .pdf formātā atrodamas ŠEIT.

Sekot aktualitātēm sociālajos tīklos var gan INSTAGRAM, gan FACEBOOK.

P.s. Vienmēr uzsveru, ka šie resursi nav metodiskais valsts standarts. Tie ir veidoti kopā būšanas priekam – jēgpilnam un izzinošam priekam, bet priekam. Taču no otras puses pie sevis nosmeju – bet ko lai dara, ka no tā pedagoģijas grāda nevar aizbēgt! Pat ja nav jāraksta metodikas pielietojuma argumenti, jāpēta izglītojamo apguves standarti ar māk-prot-spēj-apzinās-atpazīst, jākrāj mapju mapes ar stundu plāniem, sekojot visām vadlīnijām, un skolā atgriezties nav ne mazākās vēlmes (ar diviem gadiem papīru kalnos un akreditācijas slodzi absolūti pietika! par visu citu gan ir labas atmiņas!), ir kaut kas pārformējošs, kas pedagoģiju ikdienā neļauj izslēgt (vai atslēgt!). Un pēc galarezultāta saprotu – labi, ka tā.

0 comments on “Bezmaksas un maksas materiāli – darba lapas, galda spēles, viegli pagatavojamas receptes, kartītes – pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem

Leave a Reply

Discover more from Uz pirkstgaliem!

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading